måndag 6 augusti 2007

Första inlägget på länge ...

.. men å andra sidan är det faktiskt semester å då måste man ju tillämpa det på allt. Dålig ursäkt eller hur :)

Hur som helst nu sedan vi senast skrev ngt i bloggen så har vi i stora drag hunnit med
fjällsemester i Åkersjön, 10 mil utanför Östersund med familjen Mattsson å sedan drog vi vidare till skellefteå där vi nu befinner oss just nu.

Åkersjön var riktigt trevligt. Åkersjön var en återkommande semesterort för familjen Mattsson när de var små snorungar. Så lite av syftet med resan var att visa en del av deras uppväxt men oxå att få avnjuta en stugvecka i fjälliga Åkersjön. Det var lite varierande väder så det blev inte så mycket bad, dessutom hade vi just innan vi åkte dragit på oss en ordentlig förkylning med riktig rethosta och ögoninfektion. Vi kurerade oss dock mot slutet och besökte bland annat en fäbod och jag och Chistian tog med Oskar och Mattias ut på deras livs levande båttur, spännande vill jag lova. Ngt jag oxå kommer att minnas var när Oskar skulle sopa av vår bil med den långa kvasten som hörde till stugan. I sista ögonblicket hann vi stoppa honom och förklarade att det nog inte var ngn god ide :) Ungefär en dag senare skulle han göra precis samma sak med Lotta och Christians bil men även det försöket avvärjdes i sista sekund.

Helgen innan vi åkte upp till skelet spenderade vi hos mormor Birgitta. Där passade vi på att fika med Frykmans (Peter,Neta och Kajsa) och Ann-Sofies tremänning Lasse med hans son Elias. Det var riktigt trevligt. Tyvärr mäktade vi inte riktigt med att följa Lasse på yran vilket hade varit trevligt men det kommer väl fler tillfällen.

Nu har vi spenderat en vecka i Skelet och inte gjort så mycket. Vädret har varit rätt dålig men som småbarnförälder är det ganska skönt .. eller jag kanske inte ska dra alla småbarnsföräldrar över en kant, vi tycker det är rätt skönt då man slipper ha dåligt samvete för att vara inne å bara ta det lungt och även att man slipper fundera på hur man ska skydda Albin från solen och myggorna. Men vi har i alla fall varit upp till stugan en sväng, plockat jordgubbar med Anna åsså turistade vi lite genom att besöka Varuträsk gruvan. För 100 kr per person så trodde nog vi att vi skulle sett mer av själva gruvan men det var väl kul att läsa och se lite olika bergarter och historia om själva gruvan. Han som ägde gruvan fick (på 1800 talet) ett erbjudande av Boliden att sälja den för 60 000 kr (kan jämföras med att en gruvarbetare då tjänade 25 öre om dagen vilket var god förtjänst) men han tackade nej och ville istället ha 1 krona per ton malm de bröt. Tyvärr lade Boliden ned brytningen efter ca 29 000 ton så killen blev lite besviken vilket man kan förstå.

Nu packar vi för att åka en sväng ytterliggare norrut nämligen till Jokmokk och Luleå. Vi ska besöka Bruno, Isak, Alfred, Malin, Lennart och Gunnbritt i Jokmokk och senare på vägen ned stanna till i Luleå för att hälsa på lite gamla klasskompisar.

På fredag skall bilen in på service här i skelet åsså sedan beger vi oss nog söder på söndag hem till Sundsvall.

Glömde nästan berätta om vårt biobesök igår. Ja, det innebär ju givetvis att vi hade barnvakt å det är ju första gången vi egentligen lämnar bort Albin på det sättet. Det var farfar som skulle vaka över vår sovande Albin. Vi var ju lite nervösa eftersom han alltid vaknar efter vi sövt honom varav vi måste gå in och ge honom nappen varav han somnar om igen. Aldrig några problem men ändå. Det har ju nästan alltid varit jag eller Ann-Sofie. Nåväl, väl på bion slog det mig att jag kanske inte täckning där inne men vad göra då?! Vi såg klart filmen (Harry Potter, betyg 4-) och åkte hem och det visade sig att han vaknat två ggr. Strax efter vi åkt, inga problem bara sätta dit nappen så somnade han om. Åsså ungefär en halvtimme innan vi kom hem men då var det inte lika lätt, då fick Farfar ta upp honom gå omkring med honom en stund varav han slutligen somnade i farfars famn. Slutet gott allting gott! :)

Nu väntar vi bara på att Albin ska börja krypa, han kan snurra runt där han ligger på golvet men icket frammåt. I ett försök igår for han istället en aning bakåt. Han blir oxå allt bättre på att sitta. Man märker att han parerar med balansen om han håller på att tippa åt ngt håll men ibland tar ivern överhand om han ser ngt varav han tippar. Men sätter vi honom i hårdliften kan han sitta å jollra eller leka med ngt medans vi gör ngt annat.

Bilder från våra äventyr kommer senare.

Adjö Adjö senapsfrö.

6 kommentarer:

Naranja sa...

Hej på er och tack för senast. Gissa om jag har väntat på att ni ska skriva. Man blir ju nästan beroende av att läsa inläggen på sina favoritbloggar! Det låter som om ni haft det trevligt. Jag tycker också att det är ganska skönt att vädret är lagom. Det är ju faktiskt inte det roligaste att ha spädbarn på en strand när man själv vill vara i solen men skydda sitt barn från sol. Jag har legat en dag på strand i sommar och det var idag. Fick flytta runt för att jag skulle kunna sola mig..
Hälsa alla renar i Norrland från mig!
Naranja

Anonym sa...

Hej på er! Jag tycker att det är en godtagbar ursäkt! =) Men det är trevligt att få läsa ett nytt inlägg nu!
Vi har varit och badat idag. Strålande solsken, molnfri himmel och varmare vatten än i Åkersjön! Mycket mysigt. Hoppas att ni har det bra! Det låter så och hoppas att ni får fina dagar i Jokkmokk. Hälsa alla. Visst filmar ni en del? Vore kul att se alla Albins framsteg! Saknar er!
Kram Lotta

Elin sa...

Äntligen får vi läsa vad som händer i ert liv igen!!! Det var på tiden, och förresten är ursäkten inte ett dugg bra... :-) Nu väntar vi med spänning på bilder från alla äventyr! Kram Elin med familj

Anonym sa...

Hej på er!

Det har varit jättekul att få träffa er då ni har varit här i Skellefteå. I fredags glömde ni Albins tröja (brun och blå), vi har den hemma hos oss. Om ni har hunnit åka från Skellefteå så kan vi skicka den!

Ha det så bra!
Kram
Anna

Anonym sa...

Nu vill jag läsa något nytt och se några nya bilder! =) KRAAAM!

Ann-Sofie sa...

Ok ok vi lovar! Imorgon finns nytt inlägg :)