måndag 25 juni 2007

Midsommar

Tillbaka igen efter midsommarhelgen. Albin har provat gröt några kvällar nu, vi har det tyvärr inte på bild ännu men däremot på film. Vi har köpt en filmkamera och helt plötsligt har vi slutat tagit bilder. Får ta och skärpa oss. Kollade digitalkameran nyss och vi har tagit tre bilder totalt från midsommarhelgen. Vi hade det i alla fall bra. Midsommarafton tillbringade vi i Eriks föräldrars sommarstuga tillsammans med hela gänget från Skellefteå. Det blev sill och färsk potatis och till efterrätt jordgubbstårta. Helt underbar midsommar med lekar och trevligt sällskap.
Midsommarbebis

Albin och farfar Gunnar hemma på Morebacke.

Albin har varit hos läkaren i dag och fått vaccin. Fick reda på av Naranja för ett tag sedan att det finns ett nytt vaccin (ett som ingår i basvaccinet i Norge) som man som förälder själv får välja om man vill ha. På BVC i karlstad där Narre går informerar de föräldrarna om detta vaccin men inte här i Sundsvall. Konstigt tycker jag! Jag tog upp det på föräldrautbildningen och frågade om det var så att om man inte tog reda på informationen själv så fanns inte möjlighet att få sprutan. Så var det...... Efter en stunds prat kom det fram att chefsläkaren rekommenderade barn att vaccineras med detta. Varför berättar man inte sådant? Finns det mer saker som de inte berättar för oss som de anser att vi ska ta reda på själv, och hur ska vi ta reda på informationen? Jag menar vi har ju inget bättre att göra än att leta information om vård till våra barn. Det är som att lämna in bilen till verkstan på service och köra därifrån och upptäcka att inte bromsarna fungerade och få svaret att du talade ju inte om för oss att bromsarna inte fungerade.. Dålig liknelse? Jag kommer inte på någon bättre gör ni?
Albins vikt var idag 7805 och han var 70 cm lång. Läkaren tyckte att det var en "fin och tålig gosse". Hur stolt kan man bli som mamma? Kände att jag svällde upp som värsta mallgrodan =).

2 kommentarer:

Elin sa...

Ojojoj, vad fort han växer! Stina som bara väger ynka 8,2 kg... Hon är ju värsta lättviktaren! :-) Roligt vad man tar åt sig av vad de säger men så är det verkligen. När barnmorskan som förlöste mig sa att Stina var ett A-barn så kan jag lova att jag sken upp!! Får man säga så förresten? Lite konstigt var det kanske...? Tack för supertrevligt telefonsamtal, det är så skönt att prata med människor som är vettiga, eller hur?! ;-) Tur att vi är så bra! Kram Elin

Anonym sa...

Tråkigt att inte få information om sådana saker! Karlstad verkar helt klart bättre på att ta hand om nyblivna mammor, pappor och deras barn! Tråkigt att det ska vara så stor skillnad! Men tur att ni har fler föräldrar runt om i landet så att ni kan jämföra och få råd och tips av varandra. =)

Ni får fortsätta fota så att vi bloggläsare hålls lite uppdaterade! Men det ska bli kul att få se film också så småningom.

Ha det så bra. Vi hörs och ses snart! Kramar till er alla tre!
Lotta